Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Ankara çevreleri ile Orta Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Özellikle Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın genel olarak kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)