Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar, güney kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri ile Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Yola çıkacaklar dikkat! Bolu Dağı'nda yoğun kar ve sis var

Yola Cikacaklar Dikkat Bolu Daginda Yogun Kar Ve Sis Var E78359B4

Bolu Dağı'nda kar yağışı ve sis etkili oldu. Ulaşım yavaş seyrediyor.

BOLU - D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve sis etkili oldu.

Görüş mesafesinin düşmesi ve kar nedeniyle araçların yavaş seyrettiği görüldü.

İstanbulluları uyarı! Bu akşama dikkat!

Akomdan Istanbul Icin Kar Uyarisi F4A0Af08

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da bu akşam saatlerinde etkili olacak kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporuna göre İstanbul'da, bu akşamdan salı sabah saatlerine kadar yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğini hatırlattı.

Özhaseki, "Vatandaşlarımızın yetkili birimlerin uyarılarını dikkate alarak ulaşımda aksamalara buzlanma, don, rüzgar ve fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valiliğinde uyarı!

Hava Nasil Olacak Meteoroloji Uyardi O Illerde Yasayanlar Dikkat Kuvvetli Yagis Uyarisi F6B9E12A

Kocaeli Valiliği, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Denizlerde fırtına bekleniyor

Bu Illerde Yaşayanlar Dikkat Kar, Tipi, Yağmur, Fırtına 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de fırtına beklendiğini duyurdu.

Yapılan son değerlendirmelere göre Batı Karadeniz’in batısında rüzgârın, yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, salı günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor

Marmara’da rüzgârın, yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’de rüzgârın, yarın sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, salı günü 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Ege’de rüzgârın, bugün akşam saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, çarşamba günü sabah saatlerinde güneyinde, gece saatlerinde kuzeyinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)