Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Fuarcılık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliği ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) iştirakıyla düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın açılışı yapıldı. Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezindeki fuarın açılışına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Van ve Mardin büyükşehir ile ilçe belediyelerinin eş başkanları, DTSO ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 104 firmanın katıldığı fuar, 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bismil’in Yöresel Ürünleri Ilgi Gördü 4

Bismil Belediye Eşbaşkanları da katıldı

Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ile Güven Tanrıkulu da fuara katıldılar. Eşbaşkanlar, diğer il ve ilçelerin belediye stantlarını gezdikten sonra Bismil Belediyesi’nin standına gelen misafirleri ağırlayarak yakın ilgi gösterdiler.

Bismil’in Yöresel Ürünleri Ilgi Gördü 3

Bismil yöresel yemekleri yoğun ilgi gördü

Bismil Belediyesi tarafından ilçenin yöresel yemeklerinden sarma, kurutulmuş dolma, içli köfte, gözleme ve Bismil Tava, gibi yemeklerin tanıtımı yapıldı. Bismil yemekleri yoğun ilgi gördürürken fuara gelen ziyaretçilere yöresel yemekler ikram edildi. Standı ziyaret eden ziyaretçilere ayrıca Bismil Belediyesi tarafından ilçenin höyüklerinin tarihçesi hakkında bilgiler verilerek broşür, kalem ve defterler hediye edildi.

Bismil’in Yöresel Ürünleri Ilgi Gördü 1

Bismil’in Yöresel Ürünleri Ilgi Gördü 2

Bismil’in Yöresel Ürünleri Ilgi Gördü 5

Muhabir: (Nurşen Ağar)