Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kocaeli Gebze'deki bir lise mezuniyetinde genç kızların uygunsuz kıyafetler nedeniyle okula alınmamasıyla ilgili şunları söyledi:

  • "Olayın başından itibaren incelenmesi lazım. 76 bin okulumuz var, bu tür tartışmaların bu yönde gelişmesi üzüntü verici. Maalesef medyada bu tür olaylar speküle edilerek sunuluyor.
  • Olayın başlangıç noktası, okul müdürünün öğrencilere belirli bir kontenjan vermesidir. Öğrenciler ve misafirleri belirlenen kapasite doğrultusunda mezuniyet törenine davet ediliyor. Ancak, öğrenciler fazla kişi ile geldiği için sorun yaşanmış.
  • İlçe milli eğitim müdürümüz hemen olay yerine gelerek problemi çözmüş ve öğrencilerin mezuniyet törenine katılmasını sağlamış. Bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz, gerekli işlemleri yapacağız."

Devamsızlık Açıklaması

Bakan Tekin, devamsızlık konusunda alınan kararlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

  • "Devamsızlıkla ilgili aldığımız karar önemli. Özellikle 12. sınıf öğrencilerinin merdiven altı kurslarda sınava hazırlık yapmalarını istemiyoruz. ÖSYM ile çok sağlıklı bir süreç yönetiyoruz.
  • Öğrencilerimizin dışarıda değil, okulda bu sınav sürecini tamamlamasını istiyoruz. Bu anlamda doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Devamsızlık konusunda herhangi bir af getirmeyi düşünmüyoruz."
Editör: Basri Akaydın