Okul Öncesi, Sınıf ve Din Kültürü Öğretmenlerine Müdürlük Yolu Açıldı

Anaokullarında artık müdürlük koltuğu okul öncesi öğretmenlerine, ilkokullarda ise sınıf öğretmenlerine emanet edilecek. Imam hatip ortaokullarında da müdürlük görevlendirmeleri din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelikli olarak sunulacak.

Imam Hatip Liselerine Din Kültürü Öğretmenleri, Imam Hatip Ortaokullarına Meslek Dersleri Öğretmenleri Müdür Olarak Görevlendirilebilecek

Yönetmelikle imam hatip liselerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden, imam hatip ortaokullarına da imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri arasından müdür olarak görevlendirme yapılabilmesi sağlandı.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde ve Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarında da Branş Önceliği

Bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan öğretmenler, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olmak için başvuruda bulunursa, branşlarına göre puan avantajı sağlayacak. Aynı şekilde, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında da atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenleri müdür yardımcısı pozisyonu için başvuruda bulunursa, puanlarında artış olacak.

Özel Eğitim Öğretmenleri Kendi Alanlarında Görev Alacak

Özel eğitim normu bulunan eğitim kurumlarına, özel eğitim öğretmenleri müdür olarak atanacak.

Yöneticilik Görevinden Ayrılan Öğretmenler Eski Kurumlarına Dönebilecek

Dört yıllık görev süresini tamamlamadan istekleri üzerine yöneticilikten ayrılan öğretmenler, alanlarında boş norm kadro olması halinde, görevlendirmeden önce çalıştıkları eğitim kurumuna atanabilecek. Bu imkan, ilçe ve il bazında da geçerli olacak.

Bakanlığa Bağlı Eğitim Kurumlarında Görevlendirilen Yöneticiler Yeniden Başvurabilecek

Doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarında dört yıllık görevlendirmesi sona eren yöneticiler de yeniden yöneticilik için başvurabilecek.

Kaynak: (Haber Merkezi)