Yönetmeliğe göre, daha önce yöneticilik görevinde bulunan ve öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabilecek. Başvurular, daha önce görev yaptığı yöneticilik veya daha alt kademe yöneticilik görevleri için yapılacak ve "en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olma" şartı aranacak.

Başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, Yönetmelik'in yeniden yönetici olarak görevlendirme hükümlerine göre gerçekleştirilecek. İller arası isteğe bağlı olarak yöneticilik görevinden ayrılanlar da başvurabilecekler.

Anaokulu, ilkokul ve imam hatip ortaokullarına müdür görevlendirmelerinde öncelikle okul öncesi, sınıf öğretmenliği ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelik tanınacak. Benzer şekilde, imam hatip liselerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile imam hatip ortaokullarına da imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri arasından müdür olarak görevlendirme yapılabilmesi sağlanacak.

Bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapmış öğretmenler ile atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenlerinden mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, görevlendirmeye esas puana beş puan daha verilecek.

Yönetici olarak yeniden görevlendirilecek müdür adaylarına, belirli alanlardan öğretmenlerin başvurularında görevlendirmeye esas puana beş puan daha verilecek.

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarının müdür yardımcıları arasından en az ikisi atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenlerinden seçilecek. Müdür yardımcısı görevlendirmelerinde kadın önceliği ve alan önceliği ayrı ayrı değerlendirilecek, öncelikli aday puan üstünlüğüne göre belirlenecek.

Yöneticilik görevlerinin sona ermesiyle öğretmenliğe dönmek isteyenlerin durumlarına göre atanmaları sağlanacak. Bu kapsamda, dört yıllık görev süresini tamamlamadan ayrılanlar, boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına atanacaklar. Dört yıllık görev süresini tamamlayıp ayrılanlar ise, durumlarına uygun eğitim kurumlarına atanacaklar.

Dört yıllık görevlendirmesi sona eren yöneticilerin yeniden görevlendirilme veya yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi başvuruları, belirli bir sıralamaya göre değerlendirilecek.

Muhabir: Nurşen Ağar