Kurum, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada "Düne kadar çok hevesliyken bugün neden bu kararı aldı bilmiyoruz. Bir yerden talimat mı geldi. Pazarlıklar devam ediyor mu? Bunu zamanla göreceğiz" ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen büyükşehir olan İstanbul ile ilgili polemikler devam ediyor.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir adayı Murat Kurum Haliç Kongre Merkezi’nde gazetecilerle buluştu.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Murat Kurum, Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin soruya da cevap verdi.

“Bir yerden talimatı mı geldi, baskı mı geldi”

Kurum, Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı;

“Düne kadar çok hevesliyken bugün neden bu kararı aldı, bunu bilmiyoruz açıkçası. Bir yerden talimatı mı geldi, baskı mı geldi. Pazarlıklar var, bu pazarlıklar devam ediyor mu? Bunu zamanla göreceğiz. PKK elabaşı Mustafa Karasu’nun bizi hedef alması gayet doğal. Ne diyor? ‘Var olan ittifakları sahiplenmekten, var olan ittifaklara değer vermekten’ söz ediyor. Hepimiz hangi ittifaktan söz ettiğini gayet iyi biliyoruz. Kimler kimlerle beraber hareket ediyor, kimlerden medet umuyor, bir kez daha açık ve net görüyoruz. Biz siyasetin her şeyden evvel şeffaf, anlaşılabilir, dürüst ve demokratik süreçler dahilinde yürümesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Anketlerde öndeyiz”

''İstanbul'la ilgili yapılan anketlerde durum nasıl görünüyor?'' sorusuna Kurum, "İlk adaylığımız açıklandığında anket yaptırdım. O zaman 1,5 ile 2 puan gerideydi ki piyasada gezen anketler 8 ile 0 puan geride gösteriyordu ama öyle değildi. Sonra projelerimizi açıkladık, sahaya çıktık. İstanbullularla bütünleştik. İstanbullular bizi sevdi, biz onları sevdik. Lansmandan sonra yaptırdığımız ankette de yayında da söylediğim gibi 1,4 puan öndeyiz. Bildiğim kadarıyla CHP'nin anketi de böyle söylüyor." yanıtını verdi.

Kaynak: (Haber Merkezi)