Muş’un Korkut ilçesine bağlı Gültepe (Uriman) Köyünde ailesi ile beraber yaşayan 22 yaşındaki Samet Akın, 31 Mayıs 2024 tarihinde saat 17:00 sıralarında babası Rahmi Akın ile birlikte Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde bulunan Hayvan Pazarı’na geldi. Babasının hayvan pazarında alışveriş yaptığı esnada ortadan kaybolan Samet Akın, sırra kadem bastı.

Muş’tan Diyarbakır’a Gelen Genç, 6 Gündür Kayıp 3

Ailesi kayıp başvurusunda bulundu

Ailesi ya da çevresi ile herhangi bir sorunu olmadığı belirtilen Akın’ın ortadan kaybolmasının ardından ailesi emniyet ve jandarma birimlerine kayıp başvurusunda bulundu.

Telefon, kimlik, cüzdan ve ehliyetini almadan gitti

Muş’tan Diyarbakır’a Gelen Genç, 6 Gündür Kayıp 2

Samet Akın’ın Babası Rahmi Akın, oğlunun ailesi ya da çevresi ile herhangi bir sorunu olmadığını ve sigara dahil herhangi bir madde kullanmadığını ifade etti. Akın, oğlunun yanına cep telefonunu, nüfus cüzdanını ve sürücü belgesini de almadığını, ayrılırken üzerinde cüzi bir miktar nakit para olduğunu bunun da hiçbir ihtiyacı karşılayamayacağını ifade etti.

Çocuklarından bir haber almak istiyorlar

Muş’tan Diyarbakır’a Gelen Genç, 6 Gündür Kayıp 1

Yaklaşık 6 gündür kayıp olan ve hiçbir haber alınamayan Samet Akın’ın Ailesi, bir an önce çocuklarından bir haber almak istiyor. Aile, ne olursa olsun çocuklarının kendilerine bir haber uşatırmalarını, Samet Akın'ı görenlerin kolluk birimlerine ya da kendilerine haber ulaştırmalarını istiyor.

Öte yandan Akın’ın daha önce İstanbul’a gittiği ve yaklaşık 1,5 ay önce Muş’a ailesinin yanına döndüğü öğrenildi.

Muş’tan Diyarbakır’a Gelen Genç, 6 Gündür Kayıp

Muhabir: (Kamuran Turgay)