Köy halkı için önemli bir geçim kaynağı olan 2 bin civarında meyve ağacının yanı sıra 10 dönüm araziye su sağlayan kanalın temizliğinde çalışanlardan Adem Uzun, köy halkının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını belirtti.

Uzun, havaların ısınmasıyla birlikte bağ ve bahçe temizliği işlerinin başladığını ve mart ayında kanal temizliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bölgede 2 binin üzerinde zeytin ağacı var

Uzun, bu geleneğin köklerinin dedelerden ve babalardan geldiğini vurgulayarak, komşuların bir araya gelerek imece usulüyle kanal temizliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. Arazilerinin kırık ve engebeli olmasına rağmen oldukça verimli topraklara sahip olduklarını belirten Uzun, bölgede 2 binin üzerinde zeytin ağacının bulunduğunu da paylaştı.

Uzun, "Arazilerimize su taşıyan kanalı her yıl mart ayında temizleriz. Dedelerimizden beri bu iş imece usulüyle yapılmış. Babadan, dededen kalma bir gelenek. Bu bölgede arazisi olan komşularla toplanır, imece usulü kanalı temizleriz. Arazimiz kırık ve engebeli olmasına rağmen çok verimli topraklarımız var. Bu alanda 2 binin üzerinde zeytin ağacı var." dedi.

Kaynak: AA