Genel seçimlerde Şırnak'tan milletvekili adayı olan Mahmut Tatar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. Kızı Beyza Tatar ise kendisinin yerine Şırnak'tan belediye başkan adayı oldu. 2023 seçimlerinde Tatar ailesinden 4 kardeş, 4 farklı partiden Şırnak'ta 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. Sabri Tatar Yeniden Refah Partisi'nden, Arslan Tatar AK Parti'den, MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar MHP'den, Mahmut Tatar ise Zafer Partisi'nden milletvekili adayı olmuş ve konu hem medyada hem de sosyal medyada uzun süre geniş yer bulmuştu. Tatar Ailesi, bu seçimlerde de konuşulmaya devam ediliyor.

“Diyarbakır Türk’ün yurdudur”

Tatar, sosyal medyada bir kullanıcının yazdığı “Bu ülke de biliyor, dünya da biliyor ki, o şehirde yaşayanların yüzde 95’i Kürt’tür. Nokta” mesajını alıntılayarak, “Yüzde 95 kimlerdir bizi ilgilendirmez Diyarbakır kimin yurdudur. Türkün yurdudur biz ona bakarız” ifadelerini kullandı.

Tatar, kendisine cevap yazan bir başka kullanıcıya ise “sandık gününü bekleme şu an Türk yurdu Diyarbakır’da yemek yiyorum gel sana da ısmarlayayım.” Diyerek cevap verdi.

Kaynak: (Haber Merkezi)