Şanlıurfa’da yaşayan 47 yaşındaki iki çocuk annesi Ayşe Sıdıka Baygeldi, ortaokul ve lise eğitimlerini dışarıdan tamamlayarak açık öğretimi dereceyle bitirdi. İçindeki okuma aşkını hiç kaybetmeyen Baygeldi, 20 yıllık üniversite hayalini gerçeğe dönüştürmek için 22 yaşındaki oğlu Nuri Baygeldi ile birlikte kolları sıvadı ve anne-oğul yükseköğretim sınavına girdi.
Sınav sonuçlarının ardından sadece Harran Üniversitesindeki (HRÜ) programları tercih eden ikili, HRÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanmayı başardı.
Üniversite kapısından birlikte giren anne ve oğlu, tam 4 yıl boyunca aynı amfi sırasını paylaştı. Başarılarla dolu bir eğitim hayatının ardından mezuniyet gününe ulaşan Ayşe Sıdıka Baygeldi, okulu bölüm birincisi olarak tamamlayarak çifte gurur yaşadı. Kampüste düzenlenen kep atma töreninde arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet coşkusuna ortak olan anne ve oğul, sergiledikleri bu örnek dayanışmayla törenin ilgi odağı oldu.

"Annemle beraber 4 yıl boyunca aynı sırayı paylaştık"
Annesi ile mezuniyet sevinci yaşayan Nuri Baygeldi, "Annemle beraber 4 yıl boyunca aynı sırayı paylaştık. Annem bölüm birincisi olarak okulu bitirdi. Bu durumdan dolayı çok mutluyum. 4 yılımızı dirsek çürütmekle geçirdik. Derslere beraber çalıştık, sınavlara beraber girdik. Şimdi mezun oluyoruz. Ben meslek hayatıma bankacılık ya da akademisyenlik olarak devam etmek istiyorum" dedi.
"Bir anneye nasip olacak en güzel duyguyu yaşıyorum"
Anne Ayşe Baygeldi ise "Bir anneye nasip olacak en güzel duyguyu yaşıyorum. Üniversiteyi oğlumla beraber kazandık, birlikte bitiriyoruz. Söylenecek çok şey yok, çok mutluyuz. Kamu yönetimi bölümünü bitirdik. Ben de akademisyen olmak istiyorum" diye konuştu.




