Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci karnelerinde daha önce yalnızca ders ve davranış notlarını içeren bölümlerde büyük bir tasarım ve içerik değişikliği yapacak.

Artık öğrencilerin katıldıkları sosyal etkinliklerin derecelendirilmiş bir sisteme göre karnelerine yansıtılması sağlanacak.

Okul içi ve dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti olmak üzere 5 ana başlık altında değerlendirilecek.

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, katılım, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma olmak üzere 4 ana düzeyde karnelerinde gösterilecek.

Bu sayede öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal başarıları da karnelerinde belirgin hale gelecek ve sadece ders notlarıyla değil, katıldıkları sosyal faaliyetlerle de dikkat çekebilecekler.

Ayrıca, sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği yere göre okul içi, okul dışı, ilçe geneli, il geneli, bölgesel, ulusal ve uluslararası olarak değerlendirilecek.

Bakanlığın yeni düzenlemesiyle birlikte, öğrenciler ders notlarının yanı sıra karnelerinde sosyal etkinlik durumlarını da görebilecekler.

Bu şekilde öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca gerçekleştirdikleri tüm sosyal etkinlikler, e-Okul'daki resmi kayıtlardan takip edilebilecek.

Kaynak: (Haber Merkezi)