KAYMAKAM KONUŞTU KİMSEYİ DARP ETMEDİM 

Kulp Kaymakamı Burak Akeller, İmam M.K.'yı darp etmediğini, kendisini uyardığını ifade etti. 

Kulp Kaymakamı Burak Akeller, İmam M.K.'yı darp etmediğini, kendisini uyardığını ifade ederek, "Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittim. 

Diyanet işler başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası bölümü atlattı yanı Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle bağırdım. İmam bağırmam üzerine bana cevaben  'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba çok kızdım 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Ona kızmam hutbede şehitler bölümü okumadığı içindir. Dedi. 

Kaymakam iddasında kimseyi darp etmedim. Dedi. 

Sosyal medyada kaymakamın konuşması sonrasında Kaymakam Akeller'i destekleyenlerin sayısı çoğaldı. 
KAYMAKAM BURAK AKELLER'İN İDDİA ETTİĞİ İMAMIN ATLADIĞI BÖLÜM
I M G 1691

MİL DİYANETSEN NE KONUŞTU 

MİL DİYANETSEN İMAMA SAHİP ÇIKTI

Hocaaa! hutbeyi tam ve doğru oku", Mil Diyanet-Sen yaşanan olaya tepki gösterdi

Mil DiyanetSen Sendika açıklamasında, "Diyarbakır Kulp Kaymakamı cuma namazı sonrası imam odasına girmiş ve din görevlimize ağır küfür ederek mikrofon sapıyla imamı darp etmiştir. Sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialara göre, cuma namazında hocamız hutbeyi okurken sehven bir iki satırı atlıyor. Bunun üzerine camide bulunan Kaymakam bey imama ‘Hocaaa! hutbeyi tam ve doğru oku’ şeklinde bağırarak uyarıyor. İmam kardeşimiz o paragrafı atladığını fark ederek tekrar paragrafı okuyor. Namaz kılındıktan sonra Kaymakam beyin korumaları camiyi tamamen boşaltarak hocamızı imam odasına götürüyorlar. Odaya giren Kaymakam bey hocamıza ağır küfürler ederek hakarette bulunuyor ve üzerine yürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

İMAM DARP RAPORU ALDI

olay sonrasında imam Hastanede rapor aldı. 

Diyarbakır valiliği, Kaymakam ve imam arasındaki darp iddiasına soruşturma açtı.

Bazı sosyal medya hesapları ve sendikaların, Kulp ilçesi Kuba Camii´nde görevli imam M.K.´nın, hutbe okurken şehitler bölümleri atladığı gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darbedildiği iddiası üzerine, Diyarbakır Valiliği tarafından olaya ilişkin idari soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Valiliği tarafından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

I M G 1692

KULP KAYMAKAMI BURAK AKELLER KİMDİR? 

Kulp kaymakamı ve Belediye başkan vekili Burak Akeller Kulp 11.09.2023 tarihinde göreve başladı. 

Burak AKELLER Kimdir

       22 Kasım 1988 tarihinde Malatya’da doğdu. İlköğrenimini Fırat İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini Malatya Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2014 yılında mezun oldu.

   Kariyeri

       2016 yılında Hatay Valiliği bünyesinde İl Planlama Uzman Yardımcılığı görevine başladı. 2018 yılında Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Hatay Valiliği Kaymakam Adayı olarak atandı. 17 Eylül 2020 tarih ve 2020/423 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Günyüzü ilçesine Kaymakam görevine atandı.11 Ağustos 2022 tarih ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Gaziantep Vali Yardımcılığı görevine atandı.23 Ağustos 2023 tarih ve 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili olarak atandı.Evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi