Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) öncesinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi yerleşkesine giderek sınav adayları ve velilerle sohbet etti.

Daha sonra basına açıklamalarda bulunan Ersoy, kasım ayında Talim ve Terbiye Kurulu'ndan gelen müfredat ve kazanımlarla birlikte binlerce öğretmenin öğrenciler için çalışma süreçlerini başlattığını ve bu sürecin bugün ve yarın sona ereceğini belirtti.

"Bir Milyon Görevliye Teşekkür Ediyoruz"

Tüm birimlerle koordinasyon içinde çalıştıklarını vurgulayan Ersoy, şöyle konuştu:

"Valiliklerimiz, belediyelerimiz, emniyet müdürlerimiz, il milli eğitim müdürlerimizle birlikte çocuklarımız için stressiz, sessiz ve trafiksiz bir sınav ortamı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize, emniyet görevlilerimize, motorize ekiplerimize, jandarmamıza, nüfus müdürlüğü personelimize, belediye çalışanlarımıza, yani yaklaşık 1 milyon görevliye teşekkür ediyoruz."

"17 Temmuz'da Sonuçları İlan Edeceğiz"

Ersoy, bugün TYT'ye 3 milyon 120 bin 878 adayın 245 merkezde, Lefkoşa ve Zagreb'de gireceğini belirterek şunları söyledi:

"Adayların bir yıllık, iki yıllık çalışmalarının karşılığını alması için elimizden geleni yaptık. Bu sınav, emeklerinin karşılığını almaları için büyük bir çaba gösterdik. Ailelerden ricamız, sınav sonucu ne olursa olsun çocuklarının en değerli varlıkları olduğunu unutmamaları. Biz de elimizden geleni yaparak onların çalışmalarının karşılığını vermek istiyoruz. Stressiz, sessiz ve trafiksiz bir ortam sağlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Pazar akşamı saat 17.45'te matbaadan çıkacak sonuçlarla bu süreci tamamlayacağız ve 17 Temmuz'da sınav sonuçlarını ilan edeceğiz."

Ersoy, son olarak sınav binasını ziyaret ederek adaylara başarılar diledi.

Kaynak: (Haber Merkezi)