Türkiye Gazetesi'ne konuşan Bakan Bolat, otomotiv piyasasındaki normalleşmenin süreceğini vurguladı. Bolat, "6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi ile 52 milyon lira ceza kestik. İkinci eli sıfırdan pahalıya satanlara 90 milyon lira ceza verdik. Ek tedbirler almaktan çekinmeyiz, fırsatçılara acımayacağız" dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle sorularımızı yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun bugüne kadar fahiş fiyat artışları nedeniyle 286,1 milyon TL, stokçuluk nedeniyle ise 293,8 milyon TL olmak üzere toplamda 579,9 milyon TL idari para cezası verdiğini açıkladı. Bolat, "Vatandaşlarımızın mal ve hizmetlere ulaşmasını engelleyen her türlü girişim yakından takip ediliyor" dedi.

Bakan Bolat'tan Kurban Bayramı Mesajı

"Malumunuz, kurban ‘yakınlaşma’ anlamına gelir. Cenab-ı Hakk’a yakınlaşma amacı taşır. Bu bayramda kesilen hayvanlar da bu amaca hizmet eder. Aynı zamanda, İslam’ın kutsal saydığı beldelerde yapılan hac ibadeti ile de birleşerek daha evrensel bir boyut kazanır. Kurban Bayramı, birlik ve dayanışma duygusunu zirveye taşır.

Milletimiz bayramları dini bir kaide olmanın yanında, aynı zamanda bir değer ve kültür haline getirerek toplumsal yapısını güçlendirmiştir. Böylesi güzel bayramlarımız olduğu için çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, herkesin sevdikleriyle birlikte güzel bir bayram geçirmesini diliyorum."

Asla Taviz Vermeyeceğiz

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarını artıran düzenlemenin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bolat, bu düzenlemenin ardından somut sonuçlar almaya başladıklarını belirtti. "Vatandaşlarımızın mal ve hizmetlere ulaşmasını engelleyen her türlü girişim yakından takip ediliyor. 6 Haziran 2024 itibariyle 81 ilimizde 85 bin 608 işletme ve 539 bin 782 ürün denetlendi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışlarından 286 milyon 106 bin 361 TL, stokçuluktan ise 293 milyon 798 bin 348 TL olmak üzere toplam 579 milyon 904 bin 709 TL ceza verdi.

29 Mayıs 2024 itibariyle yürürlüğe giren düzenlemeyle, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede daha kararlı adımlar atıldı. Kısa süre içinde ilk sonuçlarını almaya başlayacağız. Gerekirse, adalet ve hakkaniyet içinde gerekli tüm idari adımları atacağımızı ve vatandaşlarımızın korunması hususunda asla taviz vermeyeceğimizi ifade etmek isterim."

Çocukluğumuzda Bayramlar Daha Renkliydi

Bakan Bolat, çocukluğunda bayramların daha renkli ve coşkulu geçtiğini belirterek, "Bizim çocukluğumuzda bayramlar çok daha renkli ve coşkulu geçerdi. Kitle iletişim araçlarının yaygın olmaması ve teknolojik gelişmelerin sınırlı olması nedeniyle bayramlarda hassasiyet daha yüksek olurdu. Şimdi de bayramlar güzel kutlanıyor, ancak o zamanlar daha sıcak ve samimi ilişkiler vardı.

Bugün bu bayramları büyük bir neşeyle yaşayabiliyorsak, geçmişte bu geleneği bize aktaran büyüklerimizin payı çok büyüktür. Bu vesileyle hayatta olanlara sağlıklı bir ömür, aramızda olmayanlara rahmet diliyorum."

Kaynak: Türkiye Gazetesi