Bitlis'in Güroymak ilçesinde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde heyecan verici bir gelişme yaşandı. Seçim sonuçlarına itirazlar sonucunda oylar yeniden sayıldı ve AK Parti adayı Eşref Mutlu, 16 oy farkla ilk sıraya yükselerek belediye başkanı seçildi.

İlk sayımda Yeniden Refah Partisi adayı Emrullah Yıldırım 4 bin 292, AK Parti adayı Eşref Mutlu 4 bin 290, DEM Parti adayı Mehmet Şirin Üncü ise 4 bin 206 oy almıştı. AK Parti ve DEM Parti'nin itirazları sonucunda bazı sandıklar ve geçersiz oylar yeniden sayıldı. Bu sayede AK Parti 16 oy farkla öne geçerek belediyeyi kazandı.

Yeniden Sayım sonucunda oyların dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 4 bin 313, Yeniden Refah Partisi: 4 bin 297, DEM Parti: 4 bin 221, CHP: 98, İYİ Parti: 87, Saadet Partisi 54, BTP: 47, Vatan Partisi: 33, TKP: 31

AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, yeni sayım sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlçe Seçim Kurulumuzun şeffaf şekilde yaptığı incelemeler sonucunda Güroymak Belediye Başkanlığı partimize geçmiştir. Süreçte birçok oyumuz maalesef geçersiz sayılmıştı. Bu kararla hakkımız teslim edilmiştir. İtiraz süreci devam ediyor. Güroymaklı hemşehrilerimiz hizmet ve eser siyasetine onay vermiştir. Biz de bu iradeyi korumak için elimizden geleni yapacağız. Sonucun hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: (Haber Merkezi)