Türkiye yerel seçimlere doğru giderken CHP'de skandallar bitmiyor. Bedelli askerlik yapanlara hakaret eden Özel'in 2018 yılında bedelli askerliği desteklediği de ortaya çıkarken CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı olarak gösterilen avukatı Hüseyin Can Güner’inde askerliğini bedelli yaptığı ortaya çıktı.

BEDELLİ ASKERLİK YAPANLARA HAKARET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'nın Soma ilçesinde yaptığı açıklamada bedelli askerlik yapan vatandaşlara hakaret ederek suçladı.

Özel yaptığı açıklamada "Türkiye'yi sevenlerden oy istiyoruz. Bedelli askerliğe kaçanlardan değil. Gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz" dedi.

ÖZEL'İN BEDELLİ ASKERLİĞİ DESTEKLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Özel'in, 2018'de bedelli askerlik uygulamasına destek verdiği ortaya çıktı.

Özel, o dönem mecliste yaptığı açıklamada bedelli askerlik uygulamasının Meclis'ten geçmesi gerektiğini söylemişti.

Özel, "Bedelli askerlik uygulamasının Meclis'ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü muazzam bir yığılma var. Askerlikle ilgili kalıcı hakkaniyetli doğru bir çözüm bulamadılar. Ve sürekli bir yığılma oluyor. Daha sonra bedelli uygulamasıyla bu yığılmayı önlemeye çalışıyorlar. Bu paranın harcanması gerektiği yer askerdeki fakir erlerin ailelerine yardım yapılmalıdır bu parayla. Bu para bunun dışında bir yere harcanacaksa şehit yakınları gazilerden başka yer olmamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan CHP, Eylül 2011'de de TBMM'ye bedelli askerlikle ilgili teklif sunmuştu. Teklife göre, yükümlüler gelirlerine göre bedel ödeyecek ve 21 gün askerlik yapacaktı. O dönem parti adına yapılan açıklamada, kamuoyunda bedelli konusunda büyük beklenti oluştuğu belirtilerek, "Teklifin amacı yığılmaları önlemektir" denilmişti.

"ÖZGÜR ÖZEL İMAMOĞLU'NU İSTEMİYOR"

Siyasi danışman Atılgan Bayar, X'ten daha önce yaptığı bir paylaşımda, Ekrem İmamoğlu ile askerlikte çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Özel'in açıklamalarından sonra "Özel İmamoğlu'nun oyunu istemiyor" diye yazan Bayar, "Özgür Özel akıldan biraz fukara mı, anlamadım. Bedelli askerlik yapan adayı Ekrem İmamoğlu'na bedellilerin oy vermemesini istiyor" paylaşımı yaptı. İmamoğlu'nun 1999 Marmara depreminin ardından çıkarılan bedelli askerlikten yararlandığı, 15 bin mark ödeyerek 2000 yılında Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda 28 günlük askerlik yaptığı öğrenildi.

CHP'Lİ ADAY BEDELLİ ASKERLİK YAPMIŞ

İmamoğlu, CHP'deki tek 'bedelli asker' değil. CHP'nin kalesi olarak gördüğü Çankaya'da belediye başkan adayı gösterdiği avukat Hüseyin Can Güner'in de, İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı'nda bedelli yaptığı ortaya çıktı. CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik'in de, bedelli askerliğini Foça Jandarma Komando Okulu'nda yaptığı belirlendi.

ÖZEL DURUMU DÜZELTMEYE ÇALIŞTI

Tepki çeken sözlerini X hesabından düzeltmeye çalışan Özel, "Bedelli askerlik yapan da elbette bu milletin evladı normal askerlik yapan da... Kendi evlatlarına çürük raporu alıp, bedelli yaptırıp başkasının gariban çocuğu üstünden siyaset yapıyorsun ya... Ben onu soruyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Haber Merkezi)