Peygamber Sevdalıları: Adına ticaret dediğiniz rezaleti bitirin

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarında bir araya gelen Diyarbakırlılar, gök gürültülü sağanak yağış altında basın açıklamasının yapılacağı Yenihal Köprülü Kavşağı istikametine doğru yürüyüşe geçti.

Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu Yenihal Köprülü Kavşağında düzenlenen basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Emin Gülsever okudu.

Konuşmasına "İçinizden sadece zulmedenlere dokunmakla kalmayacak olan bir musibetten sakının ve bilin ki Allah’ın cezası çok şiddetlidir." ayetiyle başlayan Gülsever, "Boğazların yutkunduğu, sözlerin dillere dolandığı, kalemlerin biçare kaldığı, kelimelerin artık kifayet etmediği bir çağı yaşıyoruz. Öyle değil mi? 33 binden fazla savunmasız, masum insanın acımasızca katledildiği ve bütün bir dünyanın, benzeri görülmemiş bu soykırımı görmezden gelmesi daha nasıl izah edilir ki! 33 binden fazla şehid, 75 binden fazla yaralı, binlerce kayıp, yıkıma uğratılan bir şehir ve kırımdan geçirilen Müslüman bir topluluğun ahını kimler kaldırabilir ki! 15 bin çocuk, 10 bin kadın katledildi. Dünyanın hangi coğrafyasında insanlar böyle bir barbarlığa uğradı ki?" dedi.

"Gazze'deki zulmü durdurmaya güç yettirip de durdurmayanlar, bunun bedelini her iki dünyada da göreceklerdir"

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliamın yanı sıra Türkiye başta olmak sözde İslam ülkelerinin siyonist terör şebekesiyle ticari ilişkilerine dikkat çekmek ve sonlandırması talebiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da yaptığı kitlesel yürüyüşün ardından basın açıklaması düzenledi.

Arap medyasından Diyarbakır'daki Gazze yürüyüşü yorumu: "Selahaddin'in torunları..."

Peygamber Sevdalıları öncülüğünde Diyarbakır'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşü, Arap basınında geniş yer buldu.

I M G 4418

Birçok haber sitesinin büyük puntolarla gördüğü Diyarbakır mitingi: "Selam olsun Selahaddin Eyyübi'nin torunlarına" "Diyarbakır'da büyük gösteri" "Diyarbakırlılar katliamı kınadı" başlıklarıyla görüldü

I M G 4414

Yapılan haberlerde, yoğun yağmura rağmen meydanlara akın eden ve yürüyüşü mitinge dönüştüren Diyarbakır'ın Müslüman Kürd halkından övgüyle söz edildi.

I M G 4415

Kaynak: Doğru Haber