Şanlıurfa’da Berat Kandili münasebetiyle kentin dört bir tarafında bulunan camilerde, çeşitli programlar düzenlendi.

Şanlıurfalılar, erkeği-kadını, genci-yaşlısı ile camilere akın etti.

Mevlâna Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesinde kılınan yatsı namazının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

İl Müftü Yardımcısı Abdulhamit Turgut tarafından Berat Kandili hakkında Kürtçe bir sohbet verildi.

Berat Kandili münasebetiyle camiye gelen Şanlıurfalılar, Berat gecesinde Gazze için çokça dua edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

"Bu gece bol bol Gazze için dua edeceğiz"Bu gece Gazze için bolca dua edilmesi gerektiğini söyleyen Şemsettin Çalışkan, "Bütün Ümmet-i Muhammed'in kandili mübarek olsun inşallah. Çocuklara beraber geldik. Namazımızı kıldık, mevlidi dinledik. Rabbim bu hizmeti yapanlardan razı olsun. Rabbim Gazze'nin ateşini bir an önce söndürsün inşallah. Onlar için bu gece bol bol dua edeceğiz. Rabbim kimseye böyle acı yaşatmasın çünkü bizim de çocuklarımız var. Her gece onlar için dua ediyoruz." dedi.Mehmet Emin Osor ise "Mevlâna Camii'nde Berat Kandilimizi kutluyoruz. Allah-u Teala bugün bizim tövbe etmemizi istiyor. Burada ibadet ediyoruz, salavatlar getiriyoruz. Berat Kandilimiz mübarek olsun. Gazze için de dua edelim. Allah onlara yardım etsin." şeklinde konuştu.
 

Kaynak: İLKHA