Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada 7 bin 500'den fazla gıda kontrol görevlisi ile ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde gıda denetimlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi. Ramazanla birlikte halkın tüketim alışkanlıklarında oluşacak muhtemel değişiklikleri göz önünde bulundurarak özellikle un-unlu mamuller, pastacılık-tatlı ürünleri, ekmek, şeker-şekerli mamuller, et-et ürünleri, süt-süt ürünleri gibi gıda ürünlerini üreten ve satan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verdiklerini belirtti.

Yumaklı, iftar yapılan toplu tüketim yerlerinde hijyen kontrolleri başta olmak üzere gerekli resmi kontroller yürüttüklerini ve ramazan paketi/kolisi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelik resmi kontrollerde gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerini kontrol ederek gerek görülmesi halinde bu ürünlerden numune aldıklarını kaydetti.

Bakan Yumaklı, ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 104 bine yakın denetim gerçekleştirdiklerini ve bu denetimler sonucunda 1022 adet işlem için yaklaşık 45 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını, 13 işletme için ise savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Editör: Basri Akaydın