İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybeden DiyarbakırRamazan Böçkün’ün cenazesi bugün sabah saatlerinde uçak ile Diyarbakır Havalimanına getirildi. Öğlen saatlerinde Ulu Cami’de Böçkün için cenaze programı düzenlenmesi beklenirken binlerde kişi Ulu Cami’nin yolunu tuttu, ancak beklenmeyen bir gelişme yaşandı.

Ailesi cenazeyi götürdü, babası itiraz etti

İddiaya göre, Ramazan Böçkün’ün ailesi, Ulu Cami’de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazını beklemeden Böçkün’ün cenazesini alarak kendi köyüne götürdü. Böçkün’ün babasının bu duruma itiraz ettiği, ancak buna rağmen ailenin cenazeyi alarak köye götürüldüğü belirtildi. Ardından cenaze tekra Diyarbakır merkeze getirilerek Sur ilçesinde bulunan Çiftehavuzlar mezarlığında defnedildi.

Bununla beraber öğle namazına müteakip olarak Diyarbakır Ulu Cami’de öğle namazına müteakip yapılacak cenaze programı iptal oldu. Aile fertlerinin neden böyle bir davranışta bulunduğu ise henüz öğrenilemedi.

Cenaze namazı öğleden önce kılındı!

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 10

Ailenin cenazeyi alıp götürmek istemesi nedeniyle Böçkün’ün cenaze namazı öğle namazından yaklaşık 2 saat önce kılındı. Cenaze namazına Böçkün’ün yakınları ve sevenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erken kılınan cenaze namazının ardından Böçkün’ün cenazesi Sur ilçesinde bulunan Çiftehavuzlar mezarlığında defnedildi.

Kalabalık grup eşlik etti, sık sık sloganlar atıldı

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın cenazesi Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından kalabalıkla birlikte Çiftehavuzlar mezarlığına götürülerek defnedildi. Cenazeye eşlik eden sık sık sloganlar attı. Kalabalık, ‘Katiller bulunsun hesap sorulsun’ sloganı attı.

Öğle namazından önce gıyabi cenaze namazı kılındı

Ramazan Böçkün’ün cenaze namazını kılmak için öğle vaktinde camiye gelen çok sayıda vatandaş, cenazenin öğleden önce götürülerek defnedildiğini burada öğrendi, bunun üzerine Böçkün’ün öğleden sonra kılınması planlanan cenaze namazı yerine öğleden önce gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazının ardından dua edildi.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 9

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 8

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 7

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 6

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 1

Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın Cenaze Programı Iptal Oldu 3

Muhabir: (Özgür Ağar)