DiyarbakırRamazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin’i öldüren katil zanlısı Erkan Baykut kimdir? Nerelidir, ne zaman nerede doğdu?

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin’in katili Erkan Baykut Ağrı doğumlu 2000 yılında Ağrı’da doğan Baykut 24 yaşında. Baykut’un ne zaman İstanbul’a geldiği bilinmiyor.

Baykut hakkında şok iddia: Böyle kandırmışlar

Abdulkadir Polat adlı bir sosyal medya kullanıcısı, Ramazan Pişkin’in katili Erkan Baykut hakkında şok bir iddiada bulundu. Kendisinin de Ağrılı olduğunu belirten Polat, Baykut’un Ağrılı bir akrabası ile konuştuğunu söyledi. Polat, Baykut’un yurtdışına daha rahat bir hayat hedefiyle gitmek için para aradığını ve ailesinden uzun zamandır koptuğunu söyledi.

Polat sosyal medya hesabında şunları yazdı;

“Diyarbakırlı Ramazan hocayı katleden ve "Bana 4 yıl boyunca tecavüz eden bir Afgana benzettim, pardon" diyen Erkan Baykut işte bu kişidir. Kendisi Ağrılı. Ben de Ağrılıyım. Bir akrabası ile konuştum. Kendisinin yurtdışına daha rahat bir hayat hedefiyle gitmek için para aradığını ve ailesinden uzun zamandır koptuğunu söyledi.

Evet şimdi akıllarda tek bir soru işareti kaldı. Bu adama para ve yurt dışına vaadinde bulunanlar kim ya da kimler?..

İnşallah yetkililer gerekeni yapacaktır.”

İfadesinde söyledikleri ile kimseyi inandıramadı

Ramazan Pişkin’in katili Erkan Baykut, savcılıkta verdiği ifadesinde Ramazan Hoca’yı kendisine 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan Saboor Muradı adlı Afgan şahsa benzettiğini ve bu nedenle öldürdüğünü söyledi ancak Baykut’un ifadesi pek inandırıcı bulunmadı. Ramazan Hoca’nın işyerinin üzerinde kocaman harflerle “Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın yeri” yazması Baykut’un ifadesinin çelişkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)