Sahurdan Sonra Diş Fırçalamak Şart!

Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, sahurdan sonra diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve dil fırçalamak gibi temel ağız hijyeni kurallarına uymanın önemini vurguluyor. Güler, "Sahurdan sonra diş fırçalamak, diş aralarındaki yemek artıklarını ve plakları temizleyerek ağız kokusunu önler. Dil fırçası kullanmak da dil yüzeyindeki bakterileri ve yiyecek kalıntılarını temizleyerek koku oluşumunu engeller." diyor.

Yatmadan Önce de Ağız Bakımını Unutmayın!

Güler, iftar ve sahur arasındaki uzun sürede ağız hijyenini korumak için yatmadan önce de diş fırçalamayı ve ağız gargarası kullanmayı tavsiye ediyor. Bu sayede, sahurdan önce ağızda oluşabilecek koku ve bakterilerin önüne geçilmiş oluyor.

Diş Eti Hastalıklarına Dikkat!

Bazı kişilerde diş eti hastalıklarına yatkınlık görülebiliyor. Dr. Güler, bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiğini ve ağız hijyenine özen gösterilmesi halinde diş eti hastalıklarının önlenebileceğini belirtiyor. Güler, "Diş eti hastalıkları, diş kanaması ve kemik kaybına yol açabilir. Ramazan ayı boyunca ağız hijyenine dikkat ederek bu hastalıkları önleyebiliriz." diyor.

Kaynak: (İLKHA)