Sahur Öğünü İhmal Edilmemeli

Sahur, gün boyunca ihtiyacımız olan enerjiyi almamız açısından oldukça önemli. Uzmanlar, sahurda börek, salam, sosis gibi işlenmiş besinler, kızartmalar ve tuzlu zeytinlerden uzak durmamızı öneriyor. Onun yerine organik yumurtalar, az tuzlu peynirler, tuzsuz ayranlar ve organik ekmekler gibi besinleri tercih etmemiz daha sağlıklı.

İftarda Yavaş Yemek ve Doğru Besin Seçimi

İftar sofralarında hızlı yemek yemeden önce 15 dakika kadar mola verip, çorba ve salata ile başlamak önemli. Tek bir ana yemek, zeytinyağlı bir yardımcı yemek, yoğurtlu meze ve salatadan oluşan bir iftar menüsü oldukça ideal.

Şekerli İçecekler Yerine Ayran

Susuzluğu gidermek için asitli ve şekerli içecekler yerine ev yapımı şekersiz kompostolar, limonatalar ve ayran tercih etmemiz daha sağlıklı. Özellikle asitli içecekler ve hazır limonatalar boş kalori alımına sebep oluyor ve tokluk hissi vererek tekrar açlık hissetmemize neden oluyor.

Soda Tüketimi Alışkanlık Haline Getirilmemeli

Soda, sindirime yardımcı bir enzim içermez ve sadece mekanik bir rahatlama sağlar. Uzmanlar, soda tüketimini alışkanlık haline getirmemek ve vücudun işleyişine yapay bir müdahalede bulunmamak gerektiğini vurguluyor.

Editör: Basri Akaydın