Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki gelişmelerle ilgili açıklama yaparak, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin kontrolündeki Tonenke yerleşim biriminin Rusya'nın Avdiyivka yönündeki askeri birliklerinin koordineli operasyonları sonucunda ele geçirildiğini duyurdu.

Ayrıca, Rus birliklerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı sabotaj ve keşif gruplarının Rusya'nın Belgorod şehri istikametindeki sızma girişimlerini engellemek için tedbirler aldığı belirtildi. Ukrayna'nın Sumi bölgesinde Aleksandrovka, Lukaşevka, Yamnoye ve Velikaya Pisarevka gibi bölgelerde yoğunlaşan yabancı paralı savaşçılar ile Ukrayna'nın 105. Kara Savunma Tugayı birliklerinin hedef alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Rusya'nın gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda 30'a yakın asker ile 3 pikap ve Çekya yapımı Vampir çok namlulu roketatarın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Rus ordusunun gece boyunca bazı askeri hedefleri vurduğu ve Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri tarafından Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karar alma merkezleri, lojistik üsleri, özel harekat birimleri ve yabancı paralı savaşçıların geçici konuşlanma noktalarına yönelik saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi. Bu saldırılarda, "Kinjal" hipersonik füzeler de dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli havadan atılan uzun menzilli füzelerin kullanıldığı ifade edildi.

Muhabir: İrfan Gültekin