Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan ayı boyunca sahura kalkmayı ihmal etmeyin. Yeterli ve dengeli bir sahur öğünü, sahurdan iftara kadar olan süreyi daha verimli geçirmenize yardımcı olur.

Sahurda Neler Tüketilmeli?

  • Yumurta, peynir, zeytin gibi protein ve sağlıklı yağlar içeren besinler
  • Tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi gibi kompleks karbonhidratlar
  • Sebze ve meyveler
  • Süt, yoğurt gibi kalsiyum kaynakları
  • Bol su

Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Sahur öğünü geç saatlere bırakılmamalı ve mümkünse imsaktan önce tamamlanmalıdır.
  • Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
  • Bol su tüketilmelidir.
  • Kafein ve alkol içeren içeceklerden uzak durulmalıdır.
  • Sahurdan sonra hafif bir egzersiz yapmak metabolizmayı hızlandırabilir.
Kaynak: (İLKHA)