Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ramazan ayı boyunca sahura kalkmayı ihmal etmeyin. Yeterli ve dengeli bir sahur öğünü, sahurdan iftara kadar olan süreyi daha verimli geçirmenize yardımcı olur.
Sahurda Neler Tüketilmeli?
- Yumurta, peynir, zeytin gibi protein ve sağlıklı yağlar içeren besinler
- Tam tahıllı ekmek, yulaf ezmesi gibi kompleks karbonhidratlar
- Sebze ve meyveler
- Süt, yoğurt gibi kalsiyum kaynakları
- Bol su
Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Sahur öğünü geç saatlere bırakılmamalı ve mümkünse imsaktan önce tamamlanmalıdır.
- Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
- Bol su tüketilmelidir.
- Kafein ve alkol içeren içeceklerden uzak durulmalıdır.
- Sahurdan sonra hafif bir egzersiz yapmak metabolizmayı hızlandırabilir.
Kaynak: (İLKHA)