Bir siber güvenlik firması, sahte ilanlarıyla dolandırıcılık yapanları ortaya çıkararak, iş arama sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Şirket yetkililerine göre, iş dolandırıcılığına karşı korunmak önemlidir. İlk olarak, kimlik hırsızlığına karşı korunmak için sosyal medya gizlilik ayarlarınızı sıkılaştırın ve kişisel bilgilerinizi çevrimiçi olarak herkese açık olmayan hesaplarda paylaşmaktan kaçının.

Potansiyel işvereninizi doğrulamadan önce bilgilerinizi paylaşmayın. Doğrulanmamış veya güvenilmez hesaplardan gelen rastgele e-postalara veya sahte iş tekliflerine karşı dikkatli olun.

Şirketin ve kişinin gerçekliğini kontrol edin: Yasal işletme adı, adresi, kaydı ve çevrimiçi varlığını araştırın.

İşverenin sosyal medya profillerini inceleyin: Dil hataları, garip tarih boşlukları ve düşük çevrimiçi etkinlik olup olmadığına dikkat edin.

Gerçek tepkileri araştırın: Önceki işverenlerden ve meslektaşlardan gelen gerçek tavsiyelere ve tepkilere bakın.

Diğer iş panolarındaki ilanlara göz atın: Daha fazla ilan, gerçekliği işaret edebilir. Yerel panolardaki ilanlara da bakın, ancak bunların gerçekliğini teyit etmek önemlidir.

Küçük ayrıntılar önemlidir. Dolandırıcılar genellikle daha gerçekçi görünmek için iş sayfalarını yeniden oluştururlar, ancak bazı farklılıklar fark edilebilir:

Web sitesi güvenliği: Sahte sitelerde HTTPS olmayabilir, bu da güvensiz bir siteye işaret edebilir.

Bağlantılar: Yazım hataları gibi belirtiler içerebilir. Bağlantılar, belirtildiği gibi olmayabilir, bu nedenle bağlantıya tıklamadan önce dikkatli olun.

Şüpheli sorular: Hiçbir şirket, iş mülakatı sırasında hassas bilgileri istemez. Halihazırda bir çalışan değilseniz, bu tür bilgileri paylaşmamalısınız.

Yazım hataları: Sahte sitelerde çok sayıda yazım veya dilbilgisi hatası olabilir.

Kaynak: İLKHA