İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çiftçilere sağladığı desteklerle üretimi artırılan ve kendine has tadıyla talep gören salatalık üretiminde bu yıl 34 bin ton rekolte bekleniyor.

Aydınkavak, Kılılı, Yenipınar, Avşarlı, Yeşilyöre ve Kadıoğluçiftliği mahallelerinde toplam 3 bin 500 dekar alanda, 3 bin 100 dekarı açık ve 400 dekarı örtüaltı olmak üzere salatalık üretimi yapılıyor. Büyük emeklerle yetiştirilen salatalık, ülke genelinde 30 ilden alıcı buluyor.

Deprem Sonrası Desteklerle Üretim Sorunları Çözüldü

Kadığoğluçiftliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, mahallede 650 dekar serada salatalık, domates ve biber gibi ürünler yetiştirdiklerini belirtti. Deprem sonrası sağlanan desteklerle üretim ve satışta sorun yaşamadıklarını ifade eden Tosun, "Geçen yıl Almanya'ya biraz ürün gönderdik. Yakın zamanda bu ihracatı kendimiz yapmayı planlıyoruz. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü katkılarıyla bir soğuk hava deposu inşasına başladık. Almanya'ya soğutulmuş kornişon göndermeyi düşünüyoruz," dedi.

"2 Bin Kişi Buradan Geçimini Sağlıyor"

Bölgeye Kahramanmaraş'ın yanı sıra Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep gibi çevre illerden de işçi getirdiklerini belirten Tosun, "Depremden sonra 'bu ülke bizim, başka gidecek yerimiz yok' diyerek sıkıca sarıldık. Deprem öncesinde 150-200 kişiyi istihdam ediyorduk, şimdi 500'e yakın işçimiz var. Yaklaşık 2 bin kişi buradan geçimini sağlıyor. Geçen yıl 40 milyon lira ciro hedefimiz vardı, ancak 35 milyon lirada kaldık. Bu yıl hedefimiz 70 milyon lira. Ülkemize ve insanımıza kazandırmak istiyoruz. Devletin desteği sonsuz, yeter ki 'ben bir iş yapacağım' de, devlet her zaman üreticinin arkasında," dedi.

Tosun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler kapsamında çiftçilere ihtiyaç duydukları fidelerin sadece dörtte bir bedelle dağıtıldığını belirterek, "Devlet çiftçimizin her zaman yanında, buna inanıyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: (Haber Merkezi)