Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde görev yapan Op. Dr. Sedat Karaca, toplumda sık görülen venöz yetmezlik (varis hastalığı) hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Varislerin bacaklarda şişlik, ağrı, gece krampları ve estetik kaygılara sebep olabildiğini aktaran Karaca, günümüzde klasik cerrahi yöntemlerin yerini daha konforlu ve etkili tedavi yöntemlerinin aldığını ifade etti.

Dr. Karaca, radyofrekans ablasyon, damar içine uygulanan yapıştırıcı (glue) yöntemi, köpük skleroterapi ve lazer uygulamaları sayesinde tedavilerin kısa sürede gerçekleştirildiğini ve başarı oranlarının oldukça yüksek olduğunu belirtti.

“Bu teknikler, hastaların günlük hayatlarını kesintiye uğratmadan uygulanabiliyor. Kısa sürede daha sağlıklı bacaklara kavuşmaları mümkün oluyor” diyen Karaca, erken teşhisin önemine de dikkat çekti.

Karaca, varis şikâyeti yaşayan vatandaşları Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’ne başvurmaya davet etti.

Kaynak: İLKHA