Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Ali Emiri Bilgi Evi, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, simülasyon ve planetaryum çadırı, robotik kodlama ve bilişim sınıfları, akıl ve zeka kulüpleri gibi birçok imkan sunuyor. Merkezin eğitmenleri tarafından bilgievinin farklı birimleri ve bu birimlerde yürütülen çalışmalar kulüp üyelerine tanıtıldı.

Bilimle Buluşma

Mezopotamya Lıvıng Lab Kulübü öğrencileri, bilgi evindeki laboratuvarları gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Simülasyon ve planetaryum çadırında evreni keşfetme imkanı buldu. Robotik kodlama ve bilişim sınıflarında teknolojiyle iç içe bir deneyim yaşadı. Akıl ve zeka oyunları ile zihinsel becerilerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Farkındalık Yolculuğu Devam Edecek

Şehrin gençleriyle farkındalık projelerine katkı sunan Mezopotamya Lıvıng Lab Kulübü öğrencileri, Ali Emiri Bilgi Evi ziyaretini örnek bir çalışma olarak değerlendirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesindeki diğer eğitim ve spor merkezlerini de gezerek farklı alanlarda bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedefliyor.

A W152016 01

Kaynak: (İHA)