1.Cİ HABER

Mardin'in Savur ilçesinde kepçenin çarptığı 79 yaşındaki kişi hayatını kaybetti.

Sefa Mahallesi 126. Sokak'ta çalışma yapan, sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen kepçe, geri manevra yaptığı sırada Abdurrahman G'ye çarptı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan Abdurrahman G, ambulansla Savur Prof. Dr. Aziz Sancar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilen Abdurrahman G, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. AA

I M G 1523

2.Cİ HABER

-SAVUR'DA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İlçede doğalgaz abone sayısı 650 haneye ulaştı.

SAVUR'DA DOĞALGAZ AĞI GENİŞLİYOR

Savur, Lise Caddesi'nden başlanan çalışmaların ardından, ilçe merkezinde kademeli olarak ilerleyen Safa Mahallesi 114. Sokakta da doğalgaz hattı yapım çalışmaları devam ediyor. 

İlçe Kaymakamı/ Belediye Başkan v. Fatih ÇEVİK, doğalgaz çalışmalarının ilçenin gelişimi için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Savur İlçemizde doğalgaz ağını genişletmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 2023 senesinde ilçe genelinde toplam 5 kilometrelik doğalgaz hattı yaparak 650 aboneye ulaştık. 

Çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Vatandaşlarımızın doğalgazdan yararlanması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. (Kaynak; Savur Belediyesi) 

I M G 1519

3.Cİ HABER

Savur köprübaşı ile mezbahane arası cadde de Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Savur Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında,  altyapı calısmaları bıttıkten sonra sıcak asfalt yapıldı.

4.Cİ HABER

Mardin Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle, Savur Belediyesi Hisarkaya (Kalepozreş) köyünde yol açma, yol yapım ve genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

I M G 1521

5.Cİ HABER

TOKI SAVUR’A 148 ADET KONUT 1 ADET CAMİ VE 3 ADET DÜKKAN YAPIYOR

17.05.2023 tarihinde ihale cıkan toki ihalesini alan firma çalışmalara başlandı.

Savur ilçesi Kaplan mahallesinde yapımına başlanan 148 Adet Konut, 1 Adet cami ve 3 Adet dükkandan oluşan inşaat İle altyapı ve çevre düzenlemesi işi son hızla devam ediyor.

I M G 1526

6.Cİ HABER

SAVUR’DA PARKLAR YENİLENİYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Savur Belediyesi tarafından, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde bulunan parkların onarımına başlandı.

Bu kapsamda, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki parklarda oyun grupları yenilendi, spor aletleri bakıma alındı. oturma alanları, aydınlatma sistemleri yenileniyor ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi