Seçim propagandası 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek ve aynı gün saat 18.00'den itibaren seçim yasakları başlayacaktır. Seçim yasakları 31 Mart saat 23.59'da sona erecektir.

Seçim yasakları kapsamında, güneş battıktan sonra açık hava mitinglerine ve sözlü propaganda faaliyetlerine izin verilmeyecek. Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir veya sabit telefonlarına sesli, görüntülü ya da yazılı mesaj gönderilmesi de yasaklanacak. Anketler yapılabilecek ancak sonuçları yayınlanamayacak.

Propaganda serbestliği kapsamında ise, siyasi partiler ve bağımsız adaylar adına kapalı yer toplantıları düzenlenebilecek ve güneş batana kadar açık hava mitingleri gerçekleştirilebilecek. Siyasi partiler ve adaylar, kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren cd, dvd gibi her türlü yayını dağıtabileceklerdir.

Ayrıca, bakanlar ve milletvekillerinin yurt içindeki seçim propagandası ve gezileri, makam otomobilleri veya resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapılamayacak.

Bu kurallar, seçim sürecinin adil ve düzenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla belirlenmiştir.

Muhabir: İrfan Gültekin