I M G 1145

e-Devlet'ten de bakılabiliyor"

Vatandaşlar e-Devlet'ten de bakabiliyor, gelip buradan soranlar da oluyor." 

Mahalli İdareler Seçimleri için geri sayım başlarken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi çerçevesinde işlemler yürütülecek. Seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte, seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi de resmen başlamış olacak. 17 Ocak tarihine kadar seçmenler, listelerdeki bilgilerini güncelleme şansına sahip olacaklar.

Öğrenciler ve Yanlışlık Olanlar İçin Önemli Bilgiler

Öğrenciler, eğitim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorlarsa, bu süreçte muhtarlıklara başvurabilirler. Kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik bulunan seçmenler de bilgilerini güncelleyebilecek. 17 Ocak'ta askı listeleri ve tutuklu ile taksirli suçlardan hüküm giymiş kişilere ilişkin listeler askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecektir. 

Seçmen Kayıtları ve Seyyar Sandık Başvuruları

Bu tarih aynı zamanda bina bazında seçmen kayıtlarının YSK ve e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanmasının ve seyyar sandıklarda oy kullanmak isteyen yatağa bağımlı hastaların ve engelli vatandaşların başvurularının son günü olacak.

Kaydı Olmayanlar Ne Yapacak?

Seçmen listelerinde adı bulunmayan vatandaşlar, herhangi bir hizmete ait faturayı veya kira sözleşmesini ibraz ederek nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Adres değişikliği yapmak isteyen seçmenler ise, elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını göstererek askı süresi içinde ilgili muhtarlıklara başvuruda bulunabilecekler.

Kaynak: Sedat Erdinç