Cizre'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar, sel sularının taşmasıyla birçok ev ve iş yerini etkiledi. Sel suları, Şah Mahallesi Sevgi Sokak'ta bulunan inşaat alanında biriken suyun etrafındaki binaların çökmesine neden oldu.

Tedbir amaçlı olarak 4 binanın boşaltıldığı, bir binanın da çökme tehlikesi altında olduğu belirtildi. Selin neden olduğu hasar, gün ışığıyla birlikte daha net bir şekilde ortaya çıktı.

Komşularıma Yardım Için Çıkmıştım

İlk belirlemelere göre 38 ev ve 5 iş yerinin sel sularından zarar gördüğü bildirildi. Sur, Cudi ve Nur mahalleleri de sel felaketinden ciddi şekilde etkilendi.

Komşularıma yardım için çıkmıştım

Sel sularına kapılarak hayat mücadelesi veren bir baba, yaşadıklarını anlattı. Yağmur başladığında komşularına yardım etmek için evinin arka sokağına gittiğini ve oğlu ile birlikte sel sularına kapıldıklarını belirten Ahmet Ermağan, sürüklenerek bir şeylere tutunarak kurtulduklarını ifade etti. Sel sonrası hayatlarının tehlikeye girdiğini ve sadece kolumda kırık olduğunu söyledi.

Şırnak Valisi Cevdet Atay, selin ardından Cizre'de incelemelerde bulundu. Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir ile birlikte selin etkilediği Cudi, Su ve Nur mahallelerinde incelemeler yapan Vali Atay, vatandaşların sorunlarını dinleyerek gerekli talimatları verdi.

Ayrıca, Uludere ilçesinde de şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşandı. Derelerin taşması sonucu yolların çökmesi ve araç ulaşımının aksamasıyla ilgili ekipler gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Kaynak: İHA