Siirt DEM parti belediye eş başkanı Safiye Alağaş Siirt'ten Diyarbakır'a Bu günkü aday tanıtımı için geldiği sırada Bismil Sinan karakolunda kimlik kontrolünde arananlar listesinde olduğu için gözaltına alındı. Jandarma gerekçe olarak 2011 tarihli bir dosyayı gösterdi.

Jandarma dün akşam saatlerinde, Siirt'ten Diyarbakır'a Dem parti aday tanıtımı için geldiği sırada Sinan karakolu Alağaş’ın aracını durdurdu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2011 tarihli dosyayı gerekçe göstererek gözaltına aldı.

SINAN KARAKOLUNDA GÖZALTI

Alağaş, ifadesi alınmak üzere Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Sinanlı Karakolu'na götürüldü.

Safiye Alağaş mahkeme serbest bıraktı

Avukatı Resul Temur, Alağaş’ın İstanbul’da eski bir dosyada yakalama kararı sistemde göründüğü için gözaltına alındığını söyledi.

JINNEWS Yazı İşleri Müdürü ve DEM Parti Siirt Eşbaşkan Adayı Safiye Alağaş Bismil Adliyesinde serbest bırakıldı.

Dün Siirt’ten Diyarbakır’a geldiği sırada aracı durdurularak gözaltına alınan Alağaş, Bismil’de Sinanlı Karakolu'na götürüldü. Bugün Bismil Adliyesi’ne götürülen Alağaş, İstanbul Savcılığı'nın gönderdiği evrakın ardından serbest bırakıldı.

I M G 2074

Avukatı Resul Temur, Alağaş’ın İstanbul’da eski bir dosyada yakalama kararı göründüğü Jandarma sisteminde göründüğü için gözaltına alındığını söyledi. Fakat İstanbulda dosya kapatılmış sisteme işlenmemişti. İstanbul savcısı evrakı gönderdi. Bismil adliyesi serbest bırakıldı. 

Muhabir: Sedat Erdinç