Sınavlara Yaklaşık 3 Ay Kaldı

Aslan, 2 Haziran'da yapılacak LGS ve 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek YKS için öğrencilere kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Sınavlar Bilgiyi ve Beceriyi Ölçüyor

Aslan, sınavların sadece bilgiyi değil beceriyi de ölçtüğünü ve en önemli becerinin ise okuma ve okuduğunu anlama olduğunu belirtti. Son yıllardaki sorularda hem sözel hem de sayısal alanda okuma becerisinin öne çıktığını vurguladı.

Stresten Uzak Durulmalı

Dijital dünyanın kitap okuma alışkanlığını olumsuz etkilediğini ve bunun sınavlarda sorunlara yol açtığını dile getiren Aslan, öğrencilerin stresten uzak durmaları ve olumlu düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Planlı Ders Çalışma ve Kitap Okumaya Zaman Ayrılmalı

Aslan, öğrencilerin kalan sürede konu tekrarları yaparak eksikliklerini gidermeleri ve planlı bir şekilde ders çalışmaları gerektiğini ifade etti. Sınavlara az kaldığı için endişelenmek yerine motivasyonu bozacak davranışlardan kaçınmaları gerektiğini vurguladı. Aslan, okullardaki rehberlik servisinden de destek alınmasını önerdi.

Ailelerin Rolü Önemli

Aslan, bu süreçte velilere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Ailelerin çocuklarının sabah erken kalkmasına, hedef belirlemesine ve ders çalışma ortamını düzenlemesine yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Deneme Sınavları Önemli

Aslan, öğrencilerin kalan sürede bol bol deneme sınavı yapmalarını ve eksik yaptıkları konuları tamamlamalarını tavsiye etti. Deneme sınavlarının gerçek bir sınav ortamında yapılması ve süre tutulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: (İLKHA)