Sineklerden dolayı sıkıntı çektiklerini dile getiren site sakini Abdurrahman Akyıldız, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

Son dönemde artan sineklerden dolayı geceleri uyumakta zorluk çektiklerini ifade eden Başakşehir sitesinde ikamet eden Abdurrahman Akyıldız,“Gündüz bir şekilde idare ediyoruz ama akşam olunca uyuyamıyoruz. Sabaha kadar sineklerle savaşıyoruz. Çünkü sitemiz etrafı pamuk tarlalarına bitişik olması nedeniyle, Büyükşehir belediyesinde sitemizde düzenli ilaçlama yapılmasını talep ediyoruz. Diye konuştu.  

I M G 6323

Büyükşehir Belediyesi bugün Kapsamlı İlaçlama Çalışma Başladığını duyurdu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde haşerelere karşı yüzde yüz başarı hedefiyle 3 gün süreyle kapsamlı ilaçlama çalışması başlattığını duyurdu. 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması için ilaçlama çalışmaları yürüdüğünü bildirdi. 

Diyarbakır geneline, 285 personel ve 80 araç


İlaçlama faaliyetleri; 285 personel, 80 araç, 35 holder, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve bin 46 merkezde sürdürdüğünü ifade etti. 

Bismilli vatandaşlar, Bismil ova olması nedeniyle sinek ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için ilaçlama çalışmalarına daha sıkı önlem alınmasını talep etti. 

Kaynak: Haber Merkezi