Gaziantep'te yaşanan talihsiz bir olayda, iş yeri sahibinin olmadığı bir anda gelen iki müşteri, sobayı yakmak için yanlışlıkla benzin döktü. Bu hata, tamirhanenin küle dönmesine ve büyük maddi hasara yol açtı.

Olay, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde gerçekleşti. İddiaya göre, A.Y. isimli iş yeri sahibi, parça malzeme almak için sanayi sitesine gittiği esnada, kapıyı açık gören M.Y. ve Ş.D. isimli müşteriler içeri girdi. Müşteriler, sönmüş olan sobayı yakmak için yağ sandıkları bir maddeyi döktüler. Fakat bu maddenin benzin olması, iş yerinin alevler içinde kalmasına neden oldu. Yangın sırasında M.Y.'nin pantolonu da tutuştu.

A W139088 01

Yangın kontrol altına alınamayınca itfaiyeye haber verildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve alevler uzun uğraşlar sonucunda söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen iş yeri sahibi A.Y., gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Yangında 1 milyon liradan fazla maddi hasar meydana geldiği tahmin ediliyor.

Emniyet ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, sobayı yakmak için benzin dökülmesinin ihmalkarlık sonucu gerçekleştiği düşünülüyor.

A W139088 02

Kaynak: (İLKHA)