Kısa adı, Çukobirlik, Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇOKUBİRLİK) Olağanüstü Genel Kurulu Gökçeler Mah. Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:703/6 A Seyhan/Adana adresinde bulunan Çukobirlik Genel Müdürlüğü Merkez Entegre Tesisleri Konferans Salonunda, gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. 

Çokubirlik Genel müdürlüğü yönetim kurulu üyesi Sabahattin Karabulut ve Çokubirlik Bismil Yönetim Kurulu başkanı Kemal Akaydın’ ın önerisi ile Kütlü Pamuk alımı yapan fakat, işletmesi olmayan Bismil Kooperatifine Rollergın ve/veya Sawgın Fabrikası kurulması konusu da gündeme getirildi. 

TOPLANTIDA BİSMİL İLÇESİNDE ÇIRÇIR FABRİKASI KURULMASI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ.

I M G 4684

Adana Çokubirlik Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurulu toplantısında, Bismil ilçesinde Silvan Barajı, Kralkızı ve bir çok baraj ve sulama kanalların önümüzdeki yıllarda faaliyete geçeceği, Bismil’de Tarıma dayalı sanayinin gelişmeye açık olduğu ve Diyarbakır çiftçilerin talepleri üzerine, Bismil Kooperatifi adına, Rollergın ve/veya Sawgın Fabrikası kurulması oy birliği KARARA BAĞLANDI. 

I M G 4687

ÇOKUBİRLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI DİYARBAKIR’LI, 

Çukobirlik  2022 yönetim seçiminde,

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığına Abdurrahman Bal getirilmişti. Bismilli Sabahattin Karabulut’da Yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. 

Çokubirlik Bismil Yönetim Kurulu başkanlığına Kemal Akaydın getirilmişti. 

Kısa adı, Çukobirlik olan Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, 

I M G 4682

Çukobirlik, Çukurova bölgesinde pamuk üreticilerinin ürünlerini değerlendirmek ve üreticiye destek sağlamak amacı ile 15.10.1940 yılında 2834 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Yasası’na göre; ortakla oluşturdukları bir Kooperatifler Birliği’dir.

Muhabir: Sedat Erdinç