Kudüs'ün Eski Kent bölgesindeki Herod Kapısı yakınlarında bir bıçaklı saldırı olayı meydana geldi.

72 saat önce israile gelen bir Türk vatandaşının israil polisine bıçakla saldırıp yaraladığı ve sonrasında vurularak şehit edildiği aktarıldı.

İşgalci israil kaynaklarına dayandırılan habere göre 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Saklanan, ülkeye 72 saat önce turist olarak geldi.

Urfa nüfusuna kayıtlı olduğu iddia edildi

Yaşananlar Kameraya Yansıdı 1

İsrail polisine bıçaklı saldırı gerçekleştiren ve olay yerinde katledilen Hasan Saklanan’ın bir turla Kudüs’e gittiği, gruptan hasta diye ayrıldığı ve Urfa nüfusuna kayıtlı olduğu belirtiliyor.

Israil Polisi Kudüs'te Şanlıurfa Nüfusuna Kayıtlı Türk Vatandaşını Katletti

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, X hesabından israil polisi tarafından şehit edilen Türk'ün, turist olarak ülkeye giriş yapan Hasan Saklanan olduğunu paylaştı.

Çiçek, tweetinde;

"Kudüs’te İsrail polisine bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen kişinin Türkiye’den turist olarak gittiği ifade edilen 34 yaşındaki Hasan Saklanan olduğu iddia ediliyor.

Saklanan, israil polisi tarafından olay yerinde öldürüldü. Saklanan’ın naaşı olay yerinden taşınırken çevrede bulunan Müslümanlar tekbir getirdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ