Kılınç, sosyal medyanın olumlu yönlerinin yanı sıra olumsuz yönlerinin de olduğunu belirterek, "Sosyal medya bağımlılığı, mental sağlık sorunları, özel hayatın ihlali, zaman yönetimi zorlukları, yalan haberler, siber zorbalık ve sağlık sorunları sosyal medyanın olumsuz yansımalarından bazılarıdır." dedi.

Sosyal Medya Bağımlılığı

Sosyal medya bağımlılığının hem hayatı hem de insan ilişkilerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Kılınç, "Sosyal medyaya belirli zaman dilimleri aralığında ve bağımlı olmadan kullanmak önemlidir." diye konuştu.

Mental Sağlık Sorunları

Sosyal medyanın mental sağlığı olumsuz etkilediğini belirten Kılınç, "Yaptığımız bir paylaşımı kaç kişinin beğendiğini çok fazla önemsemek veya olumsuz bir yorum geldiğinde bizi çok fazla etkileyebilir." dedi.

Özel Hayatın İhlali

Sosyal medyada özel hayatın ihlal edildiğini belirten Kılınç, "Son zamanlarda e-Devlet üzerinden bile birçok bilginin çalındığını ve sosyal medya üzerinden satıldığı iddiaları vardı." dedi.

Zaman Yönetimi Zorlukları

Sosyal medyaya ayrılan fazla zamanın gerçek hayata olumsuz yansıdığını belirten Kılınç, "Sosyal medyaya girdiğiniz zaman diğer hayatınızdan o kadar çalmış oluyorsunuz." dedi.

Yalan Haberler

Sosyal medya platformlarında kirli bilgi, algı ve dezenformasyona dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kılınç, "Sosyal medyanın en büyük problemlerinden bir tanesi de yalan haberdir." dedi.

Siber Zorbalık

Siber zorbalığa karşı uyarılarda bulunan Kılınç, "Sosyal medyada da siber zorbalık ve siber taciz var." dedi.

Sağlık Sorunları

Sürekli açık bir ekrana bakmanın insanı olumsuz yönde etkileyebildiğini belirten Kılınç, "Dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon bozukluğu gibi sağlık sorunlarına yol açabilir." dedi.

Cocuklar Ve Internet

Olumsuzluklardan Korunma Yolları

Sosyal medya kullanımını sınırlandırmak, haber aldığımız kaynakları doğru bir şekilde araştırmak, dezenformasyona açık bilgileri hemen kabul etmeden acaba doğru mudur, farklı yerlerden teyit etmek ve paylaşılanlara, özel hayatımızla ilgili paylaşımlarımıza çok dikkat etmek sosyal medya kullanımından kaynaklanan olumsuzluklardan korunmak için önemlidir.

Kaynak: (İLKHA)