Geçen ay tereyağı %16,99, sebze (patates ve bazı yumru bitkiler hariç) %16,14 ve kuzu eti %14,81 oranında zamlandı. Peynir fiyatı %11,57, taze süt fiyatı ise %10,99 arttı.

Fiyatlarda düşüş yaşanan ürünler arasında ise hava yolu ile yolcu taşımacılığı %14,8 ile ilk sırada yer aldı. Yumurta ve yumurta ile ilgili ürünler %6,64, kara yolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı %6,25, halı ve diğer yer döşemeleri %1,64 ve evle ilgili temizlik malzemeleri ve erkek giyimi ise %0,7 oranında düşüş gösterdi.

Fiyat Artışları Eğitimde Devam Ediyor

Orta öğretimdeki fiyat artışı, eğitimdeki fiyat artışlarının devam ettiğini gösteriyor. Geçen yıl da eğitimdeki fiyat artışları diğer sektörlere göre oldukça yüksek olmuştu.

Uçak Biletleri Ucuzladı

Hava yolu ile yolcu taşımacılığındaki fiyat düşüşü ise seyahat etmeyi planlayanlar için güzel bir haber oldu. Uçak biletleri, geçen yıla göre oldukça pahalıydı. Bu nedenle şubat ayındaki fiyat düşüşü seyahat severleri mutlu etti.

Fiyatlar Ne Olmaya Devam Edecek?

Mart ayında fiyatların nasıl seyredeceği merak konusu. Uzmanlar, fiyatların önümüzdeki aylarda da artmaya devam etmesini bekliyor.

Muhabir: Özgür Ağar