Kaliteli sucuk, üretim aşamasından tüketiciye ulaşana kadar birçok özelliğiyle kendini belli eder. İşte kaliteli sucuğu anlamanın bazı yolları:
 

 Kaliteli sucuk, genellikle dana eti ve yağının doğru oranlarda kullanılmasıyla üretilir. Eğer sucuğun içeriğinde yüksek oranda yağ bulunuyorsa, kalitesiz bir ürünle karşı karşıya olabilirsiniz. 

Sucuğun kalitesini anlamanın en kolay yollarından biri kokusudur. Kaliteli sucuk, kendine özgü hoş bir kokuya sahiptir. Eğer sucuğun kokusu aşırı keskin veya yapay bir koku taşıyorsa, kalitesiz bir ürün olabilir.

Evet kaliteli sucuk nasıl anlaşılır öğrendik. Şimdi de sulu sucuk tarifinin püf noktalarını paylaşacağız; İşte bilmeniz gereken tarif

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi İçin Malzemeler


İstenilen miktarda dilimlenmiş sucuk (4/1 kangal sucuk)
Yarım çay bardağı su
Arzuya göre biraz yağ (Şart değil)
Yine arzuya göre 1-2  damla limon suyu (Şart değil)

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi Nasıl Yapılır?

Sucuğu istediğiniz şekilde dilimleyin (daire,yarım daire ) ..dilimlenen sucukları tavaya dizip sucukların üstüne de su ekleyin.
Su sucuk dilimlerini çok hafif aşabilir  ama çok da su eklemeyin
Tavanın altını açın su kaynayınca sucukları  ters yüz ederek kısık ateşte pişirin…(sucuklar suyu çekip  yağa kaldığı zaman isteyen tavaya biraz yağ eklemesi yapabilir)
Tavayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce  isteyen tavadaki sucuğun suyuna  1-2  damla limon suyu eklemesi yapabilir
Bu işlem tavada ki sucuğun yağında lezzet patlaması yaparak sucuğa çok güzel bir aroma verecektir ama dediğim gibi  bunu yapmak çok da şart değil…
İsteyen arzu eden  sucukları su ile beraber  2+2 toplamda 4 dakika pişirip sucukların haşlama suyunu lavaboya süzüp tavadaki sucuklara tereyağ eklemesi de yapabilir.
Bence yine hiç gerek yok ama  isteyen pişmek üzere olan sucukların ortasına yumurta kırıp tavanın üstünü de bir kapak ile örterek sucuklu yumurtada pişirebilir.
Bu işlemde yumurtanın beyazı pişip sarısı katılaşmadan sarıları bozulmadan tava ocaktan alınmalıdır ..
Afiyetler olsun…

Kaynaklar: haber merkezi, nefisyemektarifleri.com

Editör: CM Editör CM Bilişim