Güneydoğu'nun en büyük aşiretlerinden biri olan 'Şeyhdoda Aşireti'nin lideri olan 52 yaşındaki bir çocuk annesi Suna Kepolu Ataman,  Yağmurlu havaya ardırış etmeden, Bismil’de köy ziyaretlerine başladı.

I M G 2230I M G 2232

 Köy ziyaretleri İçin Bismille gelen Milletvekili Suna Kepolu Ataman’ı Ak parti Bismil ilçe başkanı Muzaffer Cengiz Özaydın ve teşkilatı karşıladı.

UĞURLU MAHALLESİ 

Heyet Uğurlu ( Şerefika) köyünde Köy Muhtarı ve Köy Sakinleriyle bir araya gelerek hasbihal etti ve köyün sorunları konuşuldu. 

MİRZABEY MAHALLESİ 

Daha sonra Mirzabey köyünde Muhtar ve Köy Sakinleriyle bir araya gelindi. 
 

Ak Parti Bismil Başkanlığı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile 

SİNAN MAHALLESİ 

Milletvekili Suna Kepolu Ataman ile birlikte SİNAN vatandaşlarla bir geldi

Kepolu Bismil’de köy ziyaretleri bu saatlerde bile devam ediyor. 

I M G 2226I M G 2225I M G 2227

ERKEK KARDEŞLERİ OLMADIĞI İÇİN AŞİRET LİDERİ KENDİSİ OLDU. 

38 yıl önce Turgut Özal’ı Silvan İlçesi Sora köyünde ağırlayan Kepolu ailesi aynı köyünde, 2022 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı köyde ağırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silvan’da Turgut Özal’ın ziyaret ettiği aile ile bir araya gelerek, eski siyasetçilerden 25 köy ve binlerce dönem arazinin sahibi olan Şeyhdoda Aşireti'nin reisi Mahmut Kepolu’nun hayatı ve siyasi görüşü konuşuldu.

1998 yılında ANAP Milletvekilliği yaparken geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirince aşiret bir süre lidersiz kaldı.  Tek oğlu olan Adil Kepolu'nun babasından 8 ay önce vefat etmesiyle aşiretin başına kimin geçeceği tartışılırken, 5 kız kardeşten biri olan Suna Kepolu, aşiretin ileri gelenlerini toplayarak aşiretin başına kendisinin geçeceğini söyledi

I M G 2228I M G 2222

BİSMİLİN BALDIZI DURMUYOR 

Diyarbakır'ın en ücra ilçe ve köylerine kadar giderek kadınlarla bir araya geliyor. Kar-kış yağmur demeden kadınların sorunlarını dinleyen Suna Kepolu Ataman, bölgede kadınların ve genç kızların 'Hanım Ağası' oldu.

Suna Kepolu Ataman Silvan ilçesine Organize Sanayi bölgesi kazandırdı. 

Silvan’a OSB kazandırdığı için Bismil Haber olarak diyoruzki ( Kürtçe Atasözü) 

Kürtçe Yazılışı; Şêr şêre, çi jine, çi mêre

Türkçe anlamı; Aslan aslandır, dişisi erkeği fark etmez

——-

1972 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Akçeltik (Sora) köyünde doğdu. Babası, Adalet Partisi ve ANAP’tan üç dönem milletvekilliği yapmış Mahmut Kepolu’dur. Ailesinin beş kızından birisidir. Ortaokul ve lise öğrenimini dışarıdan bitirdi.

1999 yılında ailesinin sahip olduğu tarım arazilerinin idaresini üstlendi. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 25 köyü kapsayan, binlerce nüfusa sahip Şeyhdoda aşireti lideri oldu; "hanım ağa" olarak tanındı. Kız çocuklarının okula gönderilmesi, kan davalarının barış yoluyla çözülmesi için çalıştı.

2018 yılında Ak parti Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu; ancak aday gösterilmedi. 2020'den itibaren Diyarbakır'da AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2023 genel seçimlerinde Diyarbakır üçüncü sıradan Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayı oldu. 

Hayata Erkek kardeşleri olmamasına rağmen babasının yolunda gitti. Milletvekili oldu.

I M G 2234I M G 2235

Muhabir: Sedat Erdinç