Her akaryakıt istasyonunda gördükleri fiyat farklarınının artık tek fiyata geçmesini olumlu bulduklarını söyleyen araç sürücüleri, bunun yanında yüksek akaryakıt fiyatlarının da düşürülmesini istedi.  

Akaryakıtta tek fiyat döneminin bugün itibarıyla başladığını belirten Akaryakıt İstasyonu Saha Sorumlusu Salih Çoban, bu durumun en çok araç sürücüleri için iyi olduğunu söyledi.

Daha önce her firmanın özellikle kendine özgü motorin çeşitlerinde fiyat farklılıkları olduğundan dolayı her istasyonuda fiyatların değiştiğini belirten Çoban, EPDK'nın uygulamaya koyduğu yeni kararla bu fiyat farklarınının ortadan kalktığını söyledi.

"Tek fiyat uygulaması sürücüler için iyi oldu"EPDK'nın aldığı yeni kararla tüm istasyonların tek fiyat uygulamasına geçildiğini ifade eden Çoban, "Dün akşamdan itibaren EPDK'nın aldığı kararla akaryakıt ürünlerinde tek fiyata geçildi. Tek fiyat uygulaması sürücüler için iyi oldu. Bu şekilde sürücü ikilemde kalmayacak. Çünkü yakıtlardaki çeşitler fiyat farkı oluşturuyordu. Şu an ise bunların hepsi tek fiyat uygulamasıyla beraber kalktı. Petrol ofisleri için ise çok fark eden bir şey yok. Sürücüler hangi ürünü almak istese aynı fiyattan alacak ve petrol afisleri de farklı fiyatlara ürünü satamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Akaryakıt fiyatlarının her yerde tek fiyat olmasını iyi bir adım olarak karşıladıklarını belirten araç sürücü Ömer Tunç, "Yeni karardan memnun olduk. Daha önce bazı istasyonlar farklı fiyata satıyordu ama şu anda tek fiyat olması güzel olmuş. Bu yeni uygulamaya sevindik. Yetkililerden isteğimiz akaryakıt fiyatını indirmeleridir." şeklinde konuştu.
 

Kaynak: İLKHA