1930: Türkiye'de Askeri Yargıtay kuruldu. Bu sayede askerler, hukuki açıdan tamamen otonom bir yapıya kavuştu.

1937: Hatay'ın bağımsızlığı TBMM'de onaylandı. Bu önemli gelişme, Hatay'ın tekrar Türkiye'ye katılmasının önünü açtı.

1968: Dicle Nehri üzerinde 1960 yılında yapımına başlanan ve 220 metre uzunluğunda olan Dicle Köprüsü ulaşıma açıldı. Bu köprü, bölgedeki ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştırdı.

1985: Avrupa Topluluğu'na üye beş ülke (Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) Schengen Antlaşması'nı imzaladılar. Bu antlaşma ile sınır kapılarındaki polis ve gümrük kontrollerinin kaldırılması hedeflendi.

1989: Türkiye'de kapalı yerlerde sigara içilmesi, sigara reklamı ve kampanyası yasaklandı. Bu yasağın amacı, halk sağlığını korumak ve sigara kullanımını azaltmaktı.

2001: Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan'ın 1996'da oluşturdukları "Şanghay Beşlisi" adlı yapılanmaya Özbekistan'ın da katılmasıyla Şanghay İşbirliği Örgütü kuruldu. Bu örgüt, bölgesel iş birliğini ve güvenliği geliştirmeyi amaçlamaktadır.

2012: Tunus'un devrik devlet başkanı Zeynelabidin bin Ali, gıyabında ömür boyu hapse mahkum edildi. Bu karar, yönetim karşıtı gösterilerin kanlı bir şekilde bastırılmasındaki rolü nedeniyle verildi.

Muhabir: Basri Akaydın