1389: Osmanlı ordusu ile Haçlı orduları arasında gerçekleşen Sırp Sındığı Savaşı yapıldı. Osmanlı ordusunun zaferiyle sonuçlanan bu savaştan sonra, yaralı bir Sırp askeri Sultan I. Murad'ı savaş alanını gezerken hançerle öldürdü.

1840: Samuel Morse, telgrafın patentini aldı. Morse'un icat ettiği alfabe, telgraf tekniğinin temelini oluşturur ve Mors Alfabesi olarak adlandırılır. Bu alfabe çeşitli şekillerde dizilmiş noktalar ve çizgilerden oluşur.

1943: Adapazarı'nda meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 346 kişi hayatını kaybetti.

1974: İsrail güçleri, Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarına saldırdı; 16 Filistinli yaşamını yitirdi.

1987: Pınarcık Katliamı'nda PKK militanları 16 çocuk, 6 kadın ve 8 erkek olmak üzere toplam 30 köylüyü katletti. Abdullah Öcalan katliam sonrası "Öldürelim, otorite olalım" açıklamasını yaptı.

1995: Türkiye genelinde 600 bin memur "sendika hakkı" için iki gün süreyle iş bıraktı. Bu, o güne kadar memurların düzenlediği en büyük eylemdi ve sendikal haklar konusunda önemli bir ilerleme sağlandı.

2015: Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te lokanta, kafe ve restoranlarda toplu iftar yemeği verilmesi yasaklandı. Özbekistan anayasası dini özgürlükleri garanti etmesine rağmen, Ramazan ayında toplu iftarlar ve camilere gitme konusunda birçok kısıtlama bulunuyor.

Muhabir: Basri Akaydın