1260: Kubilay Han, Moğol İmparatoru ilan edildi. Kubilay Han döneminde Moğol İmparatorluğu'nun sınırları doğuda Çin'in uzak bölgelerine, batıda Polonya'ya kadar genişledi.

1762: Rusya ve Prusya, Yedi Yıl Savaşı'nı sona erdiren Saint Petersburg Antlaşması'nı imzaladılar.

1809: İsviçre'nin Argau kantonu, Yahudilere vatandaşlık hakkını iptal ederek tüm vatandaşlık haklarından mahrum bıraktı.

1930: Hindistan'da Mahatma Gandhi İngilizler tarafından tutuklandı.

1936: İtalyan kuvvetleri Etiyopya'yı işgal etti.

1947: Belçika, İngiltere, Danimarka, Fransa, Hollanda, İrlanda, İsveç, İtalya, Lüksemburg ve Norveç; Avrupa Konseyi'ni kurdu. Türkiye ise Ağustos 1949'da Avrupa Konseyi'ne katıldı.

1961: Amerika Birleşik Devletleri ilk insanı uzaya gönderdi. Alan Shepard, uzayda 15 dakika geçirdi.

2000: Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer, parlamento dışından parti liderlerinin anlaşmasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 10. Cumhurbaşkanı seçildi.

2011: Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, PKK destekçileri tarafından dernek binasının yakılmasını engellemeye çalışırken uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit düştü. Ubeydullah Durna, "Allah yolunda şehit olmak en büyük arzumdur" diyerek bu isteğine kavuşmuştu.

2016: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'nin İkinci Olağanüstü Kongresi'nin 22 Mayıs Pazar günü yapılması kararlaştırıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.

2019: Siyonist Terör çetesi Gazze'ye yönelik saldırılarında 9 Filistinli hayatını kaybetti, en az 80 Filistinli ise yaralandı.

2020: 5G, Everest Dağı'nın zirvesine ulaştı. Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, dünyanın çatısı olarak bilinen Everest'in tepesine 5G antenleri yerleştirdi.

Muhabir: Basri Akaydın