1617: Sultan I. Ahmed'in emriyle Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa tarafından 1609-1616 yılları arasında inşa edilen İstanbul Sultanahmet Camii, ibadete açıldı.

1861: Büyük devletlerin baskısıyla Lübnan yönetiminde yeni düzenlemeler yapıldı. İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki nüfuz mücadelesinde Fransızlar Hristiyan Marunileri, İngilizler ise Dürzileri destekledi. Bu çekişme Osmanlı Devleti'nin Lübnan'daki hakimiyetine son verilmesine yol açtı ve 9 Haziran 1861'de Lübnan Nizamnamesi yayınlandı.

1947: Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) üye oldu.

1955: Türkiye bayrağını yırtmakla suçlanan 4 ABD'li yapılan yargılamada beraat etti. O dönemde ABD'lilerin cezalandırılması, Türkiye için göze alınabilecek bir risk olarak görülmüyordu.

1980: Altı ay içinde sekizinci kez devalüasyon yapıldı.

2015: Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edildi. PKK'liler tarafından düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Baran, kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ömrünü İslami hizmetlere adayan ve Yasin Börü'nün hocası olan Baran, aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörlerindendi. Allah şehadetini kabul etsin.

Editör: Basri Akaydın