1918: Moskova, St. Petersburg'dan 215 yıllık başkentlik görevini devralarak Rusya'nın yeni başkenti oldu.

1921: Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ayakta alkışlandı ve ulusal marş olarak kabul edildi. Aynı yıl Londra Konferansı sona erdi ve İtilaf Devletleri barış önerisi sundu.

1956: Türkiye'de laik elit kesimin etkisiyle üç kadın milletvekili, çarşafın yasaklanması için kanun teklifi sundu.

1971: Türk Silahlı Kuvvetleri, siyasi gerginliklerin tırmandığı bir dönemde 12 Mart Muhtırasını verdi. Muhtıra sonrası Başbakan Süleyman Demirel istifa etti.

1985: Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği'ne Ermeni milislerce saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Kanadalı polis hayatını kaybetti, Büyükelçi Coşkun Kırca ise yaralandı.

1993: Bombay'da gerçekleştirilen bombalı araba saldırısında 300 kişi hayatını kaybetti.

1999: Varşova Paktı'nın eski üyeleri Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya NATO'ya katılarak batılı bir askeri ittifaka dahil oldu.

2003: Sırbistan Başbakanı Zoran Dindiç, Belgrad'da suikasta kurban gitti.

2009: ABD'nin eski Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2010: Diyanet İşleri Başkanlığı Şafii ve Caferi mezheplerine ait ilmihalleri bastırarak dini özgürlük ve hoşgörüye katkıda bulundu.

2018: Nepal'in başkenti Katmandu'da Bangladeş'e ait bir yolcu uçağı düştü, 48 kişi hayatını kaybetti.

2020: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19 olarak bilinen yeni tip koronavirüsün pandemi ilan etti. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs önlemleri kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikleri iptal etti.

Muhabir: Basri Akaydın